Wasrek beugel

Een andere toepassing van het wasrek wat je al had

Misschien ken je het wel. Je woont in de stad en je hebt geen plek om de was op te hangen. Je hebt al wasrekken die op zichzelf staan. Maar die staan voortdurend in de weg. Gelukkig zijn veel van deze wasrekken behoorlijk modulair. Daardoor ontstond het idee om deze wasrekken, op een andere manier toe te passen. Door deze beugel uit te printen, kunnen bepaalde onderdelen van het wasrek, aan de spijlen van een balustrade worden opgehangen. Dit betekent dat de ruimte in het trappenhuis ook benut kan worden.

Als hij niet in gebruik is, kan hij ingeklapt worden

Als het wasrek niet in gebruik is, kan het wasrek ingeklapt worden. De beugels werken namelijk ook als een scharnier.

Ook is er in mijn geval een deur naast dit rek. Als het niet inklapbaar zou zijn, zou ik deze deur niet meer kunnen gebruiken.

Op de foto zie je het wasrek aan β€œvloerkant” van het hek. Maar ik ga nog een 2e monteren boven het trappengat zelf. Dan kan ik deze ruimte nog beter benutten πŸ™‚ .

benodigdheden

Op deze foto kun je zien wat je allemaal nodig hebt om een wasrek op te hangen. De bouten zijn M4x40mm. De moeren en sluitingen zijn ook M4.

2 beugels passen op elkaar om een geheel te vormen, wat rond een spijl geklemd kan worden. Hij is gemaakt voor een spijl met een diameter van ongeveer 21.5mm. De spleet tussen de 2 helften van deze beugel, is bij de achterste bout iets groter gelaten. Hierdoor kan de beugel goed vast gekneld worden.

Het STL bestand moet dus 8x uitgeprint worden voor een rek.

Montage

Hier kun je de 2 helften van de beugel nog van dichtbij zien. Een van de moertjes houd ook het wasrek vast. Daarbij werkt hij ook meteen als een scharnier. De maximale opening, waar het wasrek in valt, is 7.5mm. Als je nog vragen hebt, zijn die altijd welkom. Je kunt ze stellen in het reactieveld onderaan deze pagina.

Vond je dit leuk? πŸ™‚ Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!Β  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap