Vogeltjes Tempel

Een veilige plek voor vogeltjes

Hoog in de lucht waar katten en andere jagers niet kunnen komen. Daar zijn de kleine vogeltjes veilig.

Op deze plek kan eten neer gelegd worden om die kleintjes een beetje te helpen. Vrees dat eksters het eten stelen is er niet. De openingen van de tempel zijn immer te klein voor zulke grote vogels.

Omdat er zes zijden zijn kunnen kleine vogeltjes makkelijk aan en af vliegen.

Design

Dit design was eigenlijk een poging kleine vogeltjes te helpen. Ik geef ze graag vogelzaad bv. Maar ze kregen niet echt de kans om ervan te eten. Meestal was het allemaal al weggekaapt door eksters en duiven. Daarop kwam het idee om een voederplek te maken waar alleen kleinere vogeltjes in kunnen komen. Met kleinere vogeltjes bedoel ik tot “mus” formaat.

Maar natuurlijk wil het menselijk oog ook wat. Op dat moment was ik erg geïnspireerd door oosters architectuur. Een droomachtig beeld. Daarom de Vogeltjes Tempel of in Engels: the Bird Temple.

Het dak is zo gevormd dat een ekster of duif zich er niet aan vast kan houden. Als de Vogeltjes Tempel ook nog hangt word het nog moeilijker voor ze.

De groene vloer in het midden kan eruit genomen worden. Dit maakt schoonmaken makkelijk. Deze vloer is geprint uit PET-G materiaal. Daardoor is het ook waterdicht. In het midden van de vloer zit ook nog een klein gaatje. Dit is om water wat binnengekomen is, weg te laten lopen.

Uitvoerig getest!

Dit Design heb ik ontworpen op de computer omdat het dan heel makkelijk is om complexere vormen te maken. Ik heb FDM printers gebruikt om het uit te printen. Wederom omdat het dan makkelijk is deze vormen uit te drukken in materiaal.

Ik heb dit Model jaren eerder al gepost op internet en vele mensen hebben hem al uitgeprint en het is dan ook uitvoerig getest. Er zijn zelfs toevoegingen en verbeteringen uit voortgekomen die ik op de volgende pagina ook zal bespreken.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap