Torpedo lamp 2

Inverse

Dit design ontleent zijn vorm aan die van een torpedo. Hij is eigenlijk een inverse van de eerste “Torpedo lamp”.

Hier is hij uitgeprint in transparant groen PET-G. In dit materiaal, verspreid het licht zich op waanzinnige manieren. Het geheim van dit lichteffect, zit in zijn lichtbron.

De lichtbron

Ik noem het hier een lamp, maar eigenlijk is het meer een lampenkap. Hij heeft namelijk niet zijn eigen lichtbron. In plaats daarvan, staat hij op een universele LED basis.

Deze basis heeft 3 LEDs. Er is een rode LED, groene LED en een blauwe LED. Deze 3 kleuren vermengen zich op spectaculaire wijze. Het is dus eigenlijk een lampenkap.

Als je meer wilt weten over deze LED basis, klik dan hier om zijn pagina te openen.

Uitprinten

Deze lampenkap is uitgeprint met gebruik van de “Spiral Outer Contour” modus van Cura. De print resolutie die ik heb gebruikt is 0.25mm. De “Nozzle” die ik gebruikt heb, heeft een opening van 0.5mm. Deze lampenkap is wel 510mm hoog. Daarom heb ik deze printresolutie en Nozzle gebruikt. Als je deze lampenkap op de helft van zijn grootte uitprint, werken een Nozzle van 0.4mm en een printresolutie van 0.2mm prima.

Ik heb 3 “Bottom layers” gebruikt voor het uitprinten van deze kap. Daarna heb ik een gat in de bodem gesneden. Nu kan het licht er beter doorheen. Ook kan nu de warmte die van de LEDs afkomen, makkelijk ontsnappen.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap