Spoel Winder Benodigdheden

Lijsten van benodigde onderdelen

De onderdelen die ik heb gebruikt zijn gekocht, gekregen of uit een oud apparaat gehaald. Voor de onderdelen die uit oude apparaten gehaald zijn, is het lastig een exact type nummer op te geven.

Toch ga ik proberen, door middel van afbeeldingen, de afmetingen van deze onderdelen duidelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de motor. Gelukkig zijn de meeste onderdelen gewoon te koop. Hieronder als eerste 2 lijsten met de onderdelen die nodig zijn om de Spoel Winder te bouwen.

Lijst van elektronische onderdelen:

Arduino Uno & Sketch (hieronder te downloaden).

Rotary Encoder (S2H24118A).

Reset knop (reset knop van een ATX moederbord) Inbouw maat 8mm x 8mm.

Potmeter voor paneel inbouw 10K/0.25W/ inbouw gat diameter 7mm.

LCD Display 20c x 4l (MDLS20464sp-64).

Instel potentiometer 10K/0.25W.

Weerstand 1K/0.25W.

LM7805.

Condensator 0.3uF.

Condensator 0.1uF.

IBT_2 Motor Driver.

Wip schakelaar voor motor inbouw 13mm x 17.5mm.

LED rood 5mm.

Weerstand 330R.

Motor met vertragingskast van een oude accuboormachine. (Later meer over de afmetingen).

Benaderingsschakelaar (bv SAIET FS.A.2/S4/3MT) NO potentieel vrij contact, diameter 12mm x 86mm.

2x Neodymium magneet 20mm x 9mm x 1.5mm.

Varistor S14K275 (optioneel, zie beschrijving beneden).

Wip schakelaar voor hoofdstroom 1A/250VAC inbouw 13mm x 17.5mm.

Zekering 1A.

Voeding 240VAC naar 12V/2A & Voeding 240VAC naar 15V/6.6A (Zie beschrijving beneden).

Euro stekker inbouw met zekering 27.5mm x 27.5mm.

Draad om alle componenten met elkaar te verbinden.

Onderdelen voor de behuizing:

15x platte kop bout M3x10mm en moeren.

3x verzonken kop bout M3x12mm en moeren.

1x platte kop bout M3x16mm en moer.

2x platte kop bout M3x20mm en moeren.

1x platte kop bout M3x32mm en moer.

4x platte kop bout M6x20mm en moeren.

1x Draadeinde M8 tenminste 120mm lang (zie beschrijving).

3x M8 moer.

1x M8 sluitring

2x 608Z lager.

Staalplaat voor de bodem 194mm x 171mm x 1.5mm

Geperforeerd staalplaat voor de bovenkant 266mm x 171mm x 1.5mm

Spuitbussen met primer en verf om roest te voorkomen.

Filament voor de 3D printer om bepaalde onderdelen uit te printen.

Hot Glue voor het monteren van bepaalde onderdelen

Om je een beter idee te geven van de componenten die gebruikt zijn, ga ik hieronder nog wat dieper op bepaalde zaken in. Je zult zien dat deze onderdelen niet exact hetzelfde hoeven te zijn, als die ik heb gebruikt.

Potentiometer voor de motor richting & snelheid

De potentiometer voor het regelen van de motor, komt uit mijn voorraad. Helaas weet ik niet meer waar hij vandaan komt.

Op de foto is hij zichtbaar, met de draden er al aan gesoldeerd. Hij kan gemonteerd worden in een gat met een diameter van 7mm. Gelukkig is er behoorlijk veel ruimte, waardoor verschillende soorten potentiometers zullen passen. De as maat, waar de knop op komt, is Ø5.75mm.

Schakelaar voor de Motor

De schakelaar om de motor in en uit te schakelen, is op de foto afgebeeld. De rode 5mm LED en voorschakelweerstand van 330Ohm zijn er alvast op gesoldeerd.

Waar deze precieze schakelaar te bestellen is, kan ik helaas niet vertellen. Wel dat zijn inbouwmaat 13mm x 17.5mm is. Deze schakelaar gaat 5volt schakelen, dus het hoeft geen sterke schakelaar te zijn.

De hoofdschakelaar moet tenminste 240VAC/1A aan kunnen. De inbouwmaat is hetzelfde als die van de motor schakelaar.

Afmetingen van de motor

Op deze afbeelding is een tekening te zien van de motor die ik heb gebruikt. Hij heeft zelfs al een vertragingskast ingebouwd.

Omdat ik hem uit een oude accuboormachine gehaald heb, weet ik niet waar je hem kunt kopen. Helaas heb ik ook geen type nummer. Wel heb ik de maten erbij gezet op de afbeelding. Op deze manier kun je kijken of je een motor hebt die past.

De stroom die mijn motor trekt, heb ik gemeten door hem op een 12V loodaccu aan te sluiten. In mijn geval trekt de motor 6A. Aan de hand daarvan heb ik er een voeding bij gezocht, die genoeg kan leveren. Ben je benieuwd hoe deze motor er in het echt uitziet? Ga dan door naar de volgende pagina, daar komt hij nog een paar keer terug. Maar dan op de foto 🙂

Varistor

De Varistor is een component om de EMF verstoringen die van de voedingen komen, te stoppen. Natuurlijk stopt hij niet alles, maar wel een hoop. De rede dat ik hem hier heb toegepast, komt vooral door de 15V voeding die ik heb gebruikt. Deze geschakelde voeding (switched mode power supply) is niet echt zuiver. Als je wel een zuivere voeding hebt, is de Varistor niet nodig.

Voeding

De voeding bestaat in mijn geval uit 2 voedingen. Zoals ik hierboven al beschreef, is de grote 15V/6.6A adapter een echte ruis generator. Voor het voeden van de motor is dit niet erg, maar de Arduino zal het niet zo leuk vinden. Daarom heb ik voor de Arduino nog een andere adapter gebruikt. De stekker heb ik daar van afgebroken, om hem kleiner te maken. Ook zijn de “Dupon stekkers” er alvast aan gesoldeerd. Dit maakt de installatie makkelijke. Ik heb deze adapters gebruikt omdat ik ze had. Natuurlijk kun je elke voeding gebruiken waar je aan kan komen en die past.

Dan is er ook nog een extra spanningsregelaar (LM7805) toegevoegd voor de 5volt achtergrond verlichting van de LCD display. Hij trekt teveel stroom, om hem direct op de 5volt uitgang, van de Arduino aan te sluiten. De Spanningsregelaar heeft een koelplaat nodig om zijn warmte af te geven. De LM7805 en de 2 condensators zijn niet perse nodig, als achtergrond verlichting niet belangrijk voor je is. Of misschien heb jij een zuinigere variant die minder stroom trekt. Ook dan heb je de LM7805 niet nodig natuurlijk.

Aansluit schema voor de elektrische componenten

Op het bovenstaande schema is te zien, hoe alle elektrische componenten met elkaar verbonden worden. De zekering wordt bepaald door de voeding die je gaat gebruiken. De S14K275 (Varistor) is optioneel, zoals hierboven besproken. In dit schema zijn er 2 voedingen, maar dat zou er ook 1 kunnen zijn, zoals hierboven al besproken is. Ook de LM7805 is optioneel en ligt aan jouw situatie. De “Puls SW” is de benaderingsschakelaar die het aantal wikkelingen gaat tellen. De 10K weerstand trekt de pin van de Arduino naar de massa, als de “Puls SW” niet geschakeld is.

Arduino Sketch

De Arduino heeft natuurlijk ook een Sketch nodig, anders doet hij niets. De Sketch kun je hieronder downloaden. Als je je eigen naam aan de Spoel Winder wil geven, kan dat. Open de Sketch en scrol naar beneden tot je bij “LCD.begin(20,4)” komt. Op de afbeelding is dit punt aangegeven met een blauwe cirkel. Je kunt “–JOB TECH–” veranderen in iets anders. Houd er wel rekening mee, dat de breedte van de regel 20 karakters is. De welkomst boodschap kan ook veranderd worden.

Staal plaat

Op de afbeelding zijn de 2 metalen platen te zien die nodig zijn om de behuizing te maken. De grijze bodemplaat zweeft onder de “Spoel Winder”. De grijze bovenplaat (of deksel) zweeft erboven.

Deze platen worden gemonteerd met M3 boutjes en moeren. De gaten moeten natuurlijk op de goede plek geboord worden. Om dit makkelijker te maken heb ik “Templates” gemaakt, die op de plaat gelegd kunnen worden. Er zijn Templates als STL bestand hieronder te downloaden.

De plaat aan de bovenkant moet wel gebogen worden. De Template kan hier ook bij helpen. Het zou zelfs mogelijk zijn, de Templates uit te printen op de 3D printer, en ze dan te gebruiken in plaats van de metalen plaat. Het zou wel ten koste gaan van de sterkte van de behuizing natuurlijk.

Als je de Template liever op een papier uitprint, kan dat ook. Download dan hieronder de SVG bestanden. Als je de templates hebt uitgeprint, kunnen ze op de metalen plaat gelegd worden. Alle gaatjes die geboord moeten worden, zijn voor M3 boutjes. Er zijn echter 4 gaten die groter geboord moeten worden. Deze zijn voor de 4 M6 boutjes, waarmee de motor beugel (motor bracket.stl) en de draaitafel basis (rotary table base.stl) vast gezet worden.

Op de foto is een voorbeeld te zien van de bodem plaat.

Na het boren van de gaten, kunnen de platen nog met verf bespoten worden. Dit helpt om roest te voorkomen. Als de plaat verzinkt is, zoals de geperforeerde bovenkant, dan is verf natuurlijk niet nodig.

STL bestanden & uitprinten

Dan zijn er ook nog onderdelen die uitgeprint worden op de 3D printer. De STL bestanden zijn hieronder te downloaden. Alle STL bestanden kunnen met normale instellingen geprint worden. Alleen “rotary table base SUPPORT MATERIAL.stl” moet met Print Support Materiaal geprint worden.

Heb je al deze bovenstaande spullen weten te verzamelen? Ben je benieuwd hoe deze componenten samen komen? Ga dan naar de volgende pagina 🙂

Share via
Copy link
Powered by Social Snap