Spoel Winder

Snel & Makkelijk spoelen wikkelen

Dit apparaat maakt het mogelijk om makkelijk spoelen te winden. Bevestig een lege spoel en koppel het draad aan. Aan de binnenkant zit een motor van een oude accuboormachine. Deze motor heeft genoeg kracht om de spoel heel strak op te winden. Het draad wordt met de hand strak gehouden en gestuurd.

Goede controle over het draaien

Door aan de linker gele knop te draaien, kan de richting en de snelheid van de motor, geregeld worden. De draairichting is in het LCD display aangegeven met F of R. De Snelheid wordt aangegeven in %. Pas als de zwarte schakelaar bediend wordt, gaat de motor draaien. Dit geeft je de mogelijkheid eerst de snelheid in te stellen, voordat je de motor aanzet. Dit voorkomt, dat de motor onverwachts, hard kan gaan draaien. Ook dient deze schakelaar, als pauze knop tijdens het spoel wikkelen.

Aantal gemaakte wikkelingen bijhouden

Als je spoelen wilt maken voor een specifieke toepassing, is het aantal wikkelingen van de spoel heel belangrijk. Daarom telt de Spoel Winder ook het aantal gemaakte wikkelingen.

Voordat het wikkelen begint, moet eerst het aantal wikkelingen aangegeven worden. Dit kan met de gele draaiknop aan de rechter kant. Als de Spoel Winder het aantal bereikt heeft, zal hij automatisch stoppen. Zo maak je nooit teveel wikkelingen.

Verschillende spoel maten

De Spoel Winder kan verschillende spoel formaten aan. De gele wig zorgt ervoor, dat de spoel gecentreerd vast gezet kan worden. Als de buiten diameter van de spoel groter is dan 10 cm, laat dan dit deel van de machine over de tafelrand steken.

Compacte maar sterke behuizing

Om een spoel strak op te winden (of wikkelen) wil je de draad strak kunnen houden. Daarom mag de Spoel Winder niet verschuiven. Om dit te voorkomen, wordt hij vastgeklemd aan de tafel door middel van een lijmklem.

De behuizing is daarom speciaal ontworpen om deze druk aan te kunnen. Met zijn afmetingen van 209mm x 177mm x 86mm is de Spoel Winder ook super compact. Hierdoor, zal hij niet zoveel ruimte innemen in de kast, als hij niet gebruikt wordt.

Heeft het bovenstaande je interesse gewekt? Wil je meer weten hoe je met deze machine spoelen kan wikkelen? Ga dan naar de 2e pagina!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap