Phone Head

De telefoon houder in de vorm van een robot

Phone Head heeft gerichten die losgemaakt en weer vast gezet kunnen worden, dmv de zwarte draaiknoppen. Hierdoor is het mogelijk zijn armen en benen vast te zetten, in bepaalde standen. Hij kan bijvoorbeeld op zichzelf rechtop staan.

Zijn armen en benen hebben een ruim bereik van standen, waardoor Phone Head ook goed kan zitten. Zelfs zijn middel kan draaien en bewegen.

Doordat zijn armen en benen ook meteen grijpers zijn, kan Phone Head zichzelf ook vasthouden aan dingen. Door aan de zwarte draaiknoppen op zijn armen en benen te draaien, gaan deze grijpers open en dicht

Zonder telefoon is het geen Phone Head

Zijn gewrichten zijn natuurlijk ook stevig genoeg om te staan met telefoon 🙂

Zittend of hangend als een aapje is geen probleem 🙂

Ook op de deurklink, is met telefoon geen probleem. En zelfs als er alleen maar een schroefje in de muur zit, kun je Phone Head nog ophangen. Hij heeft namelijk ook nog een inklapbare haak op zijn rug. Deze telefoon houder is dus zo universeel dat hij overal wel te monteren is.

Benodigdheden

Op Phone Head in elkaar te zetten zijn er wel wat bouten en moeren nodig: 9x M3x30mm bout, 6x M3x20mm, 4x M3x15mm, 18x M3 moer, 6x M3 sluitringetje (optioneel), 2x M4 moer, 1x M4 draadeinde 96mm. (lengte wordt ook bepaald door de afmetingen van je telefoon).

Dan moeten alle onderdelen die op de afbeelding te zien zijn, uitgeprint worden op de 3D printer. In de foto’s was Phone Head te zien in licht en donker blauw PET-G. De draaiknopjes zijn geprint in zwart ABS.

Om je een idee te geven welke onderdelen geprint moeten worden, zie de afbeelding hieronder. Als een STL meer dan 1x uitgeprint moet worden is dat in de afbeelding aangegeven.

Phone Head in elkaar zetten

Hier is Phone Head van de voorkant en de achterkant te zien. Alle onderdelen die uitgeprint moeten worden zijn hier benoemd. Als een onderdeel meer dan 1X uitgeprint moet worden, is dat aangegeven. Ook is op deze afbeelding goed te zien hoe alle onderdelen samen komen. Alle onderdelen die eindigen met de letter A in de naam, moeten vrij kunnen bewegen over het boutje. In “knop M4.stl” komt een M4 moertje te zitten. In de “knop M3.stl” komt natuurlijk een M3 moertje.

Werking van de grijpers

Op deze 2 afbeeldingen zijn een “close up” van een been en een arm te zien. Het mechanisme dat de grijper laat openen en sluiten, wordt hier duidelijk. De kop van de M3x30mm bout, wordt gevangen in pin 2. Maar de bout kan wel vrij ronddraaien, in pin 2. Deze bout is in een moer geschroeft, die gevangen zit in pin1. Op het einde van de bout, zit “knop M3.stl” samen met een moer ,vastgelijmd. Als er nu aan de “knop M3.stl” gedraaid wordt, kan alleen de moer die in pin 1 zit, bewegen. Hierdoor gaat de grijper open of dicht.

Ik hoop dat alles duidelijk genoeg is. Mochten er toch vragen zijn, dan kun je die stellen in het reactieveld, onderaan deze pagina.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap