Mini Vogelvoeder Tempel

Vogel Tempel in het klein

Dit is een vogel tempel in het miniatuur. In het midden zit een zaad dispenser die gevuld kan worden met zaad. Kleine vogeltjes zoals mussen en koolmezen kunnen zich net vasthouden en van het zaad eten. Bij mij duurde het ongeveer anderhalve dag voor ze het door hadden.

Eenvoudig & snel te maken

Groot voordeel is dat je hem in een dag kunt printen en assembleren.  Naast filament heb je nog wel 2 M4 moertjes en 12cm draadeinde nodig om deze mini tempel in elkaar te zetten.

Uitprinten

Op deze afbeelding zie je alle onderdelen benoemd, De STL bestanden zijn in blauw aangegeven. Als een STL 2x uitgeprint moet worden zie je dit terug in de naam.

“dispenser midden Vase Modus GEEN ONDERKANT 0.4mm.stl” moet in de Vase Mode uitgeprint worden. Ook moeten de Bottom Layers op 0 ingesteld worden zodat de dispenser zonder bodem geprint wordt.

In elkaar zetten

Een M4 moer wordt tussen 2 “moerhouders boven” geklemd en gelijmd. De Andere M4 moer komt tussen “moerhouder onderA” en “moerhouder onderB”. Op deze manier ontstaat er een draaiknop voor boven en een voor beneden.

Tussen deze 2 knoppen komt de draadeinde. Alle ander uitgeprinte onderdelen worden tussen deze knoppen bij elkaar gehouden.

De 2x uitgeprinte basis.stl onderdelen kunnen aan elkaar gelijmd worden. Dit geld ook voor de 2 dak delen. “dak wig binnenzijde.stl” kan meteen mee gelijmd worden.

Lijm de bovenste dispenser onderdelen op het dak zoals te zien is op de foto.

Doe hetzelfde voor het onderste deel van de dispenser.

De pilaren kunnen ook vastgelijmd worden op de basis.

Als dit alles gedaan is kan de zaad dispenser gevuld worden met zaad. Schuif dan de “pilaren basis combinatie” over de container gedeelte van de dispenser. Draai de onderste moerhouder op het uitstekende M4 draadeinde om het geheel bij elkaar te houden. De mini vogelvoeder tempel is klaar voor gebruik 🙂

Deze vogelvoeder is uitgeprint in wit en groen PLA. Als jij ook PLA gaat gebruiken is het beter om de vogelvoeder Tempel buiten direct zonlicht te houden. Anders kan het zijn dat het PLA gaat vervormen. Als hij toch in het zonlicht gaat komen is het beter om een ander filament te kiezen.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap