Koffer Scharnieren

Koffer scharnieren die uitgeprint kunnen worden

Deze koffer scharnieren zijn handig voor iedereen die een koffer of kist met een deur wil maken. Deze 4 verschillende scharnieren, bestaan ieder uit 2 onderdelen, die uitgeprint kunnen worden op de 3D printer. Scharnier1 & 2 zijn 10mm hoog. Scharnier3 & 4 zijn 12mm hoog. Een M4 bout kan volstaan als scharnierpen.

Het verschil tussen de soorten

Scharnier1 & 2 kunnen helemaal dicht klappen zoals een normaal scharnier.

Scharnier3 & 4 kunnen maar 90 graden draaien, zoals te zien is op de tekening. Ze hebben een stop ingebouwd, waardoor ze niet verder kunnen.

Dit maakt het mogelijk een deurtje te maken, wat in de โ€œopen standโ€ als tafeltje kan dienen. Hieronder kun je een toepassing zien wat ik daar precies mee bedoel.

Scharnier 3 toegepast

Hier is scharnier 3 toegepast op de grote deur van de koffer. Op de 1e foto is de deur gesloten te zien. Op de 2e foto is de deur geopend. Door de ingebouwde eindstop van het scharnier, blijft de deur open staan in deze stand. Nu is de deur een klein werktafeltje geworden. De scharnieren zijn wel bevestigd dmv boutjes en moertjes, omdat houtschroef verbindingen te zwak zijn voor deze toepassing.

Als jij deze Koffer Scharnieren ook wilt gebruiken, download dan de STL bestanden hieronder. Vragen zijn altijd welkom. Die kunnen gesteld worden onderaan deze pagina, in het reactie veld.

Vond je dit leuk? ๐Ÿ™‚ Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! โ†‘โ†‘โ†‘

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Doe dat dan in het Reactieveld onderaan deze pagina!ย  โ†“โ†“โ†“

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap