Golf lamp

De bron van Inspiratie

Deze lampenkap ontleent zijn naam aan het golf patroon op de zijkant. Hij is geïnspireerd door de eindeloze golfbeweging van de zee.

In de vormen van de kap, verspreid het licht zich op spectaculaire manieren. De kleuren veranderen aan de hand van de positie, waarvandaan je ernaar kijkt. Vanuit elke hoek, zijn de kleuren  weer anders. Als bonus, projecteert hij ook nog licht op het plafon.

Eigenlijk is dit alleen een lampenkap

Dit is eigenlijk geen lamp, maar een lampenkap. Deze kap staat op een universele lichtbron. Deze lichtbron bestaat uit een rode, groene en blauwe LED. Samen kunnen zij alle kleuren maken. Doordat deze drie kleuren vanuit 3 verschillende punten komen, werkt de vermenging van het licht anders dan je zou verwachten. Klik hier om naar de pagina van deze universele lichtbron te gaan.

Uitprinten

Deze lampenkap is uitgeprint met gebruik van de “Spiral Outer Contour” modus van Cura. De print resolutie is 0.2mm. De “Nozzle” die gebruikt is heeft een opening van 0.4mm. Er is 1 “Bottom layer” gebruikt zodat het licht er makkelijk doorheen kan. Het filament wat hier gebruikt is, is transparant blauw PET-G. Na het printen heb ik nog een gat in de bodem van de kap gemaakt. Hierdoor kan de warmte van de LEDs beter ontsnappen.

Wil jij deze lamp ook maken? Download dan het STL bestand hieronder!

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap