De gedraaide uitsnede lamp

Oud, maar toch nieuw

Deze lampenkap of vaas, is een van de oudere ontwerpen die ik heb gemaakt. Ik kwam erachter, dat ik hem nog niet eerder gedeeld had op het internet. Daardoor is hij toch nieuw 🙂 . Hier is hij uitgeprint in transparant kleurloos PET-G. Hij staat op een universele lichtbron. Hierdoor is hij een lamp geworden.

De lichtbron

Deze kap staat dus op een universele lichtbron. Deze lichtbron bestaat uit een rode, groene en blauwe LED. Samen kunnen zij alle kleuren maken. Doordat deze drie kleuren vanuit 3 verschillende punten komen, werkt de vermenging van het licht anders dan je zou verwachten. Klik hier om naar de pagina van deze universele lichtbron te gaan.

Experiment met rood PLA

Hier heb ik nog een experiment gedaan, door hem ook in rood PLA uit te printen. Hij heeft hier geen bodem om meer licht door te laten. Het is helaas niet echt een succes. Het ziet er wel mooi uit, maar er komt niet voldoende licht door het PLA. Wit PLA werkt waarschijnlijk veel beter..

Wel zorgt het rode PLA, dat de vorm van dit design beter te zien is. Daarom heb ik hieronder, nog vier foto’s van deze rode variant geplaatst.

De instellingen voor het uitprinten op de 3D printer

Deze lampenkap is uitgeprint met gebruik van de “Spiral Outer Contour” modus van Cura. De print resolutie is 0.2mm. De “Nozzle” die gebruikt is heeft een opening van 0.4mm. Er is 1 “Bottom layer” gebruikt (voor de transparante PET-G variant), zodat het licht er makkelijk doorheen kan. Bij de rode variant zijn er 0 “bottom layers” ingesteld. Hierdoor heeft hij geen onderkant.

Voor een dikkere wand kun je de volgende instellingen gebruiken: 2 Wall Layers, 1 Bottom Layers, 0 Top Layers en 0% Infill.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Dat kan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap