Anet A6 Z hoogte modificatie

Eenvoudige aanpassing voor meer hoogte

Normaal gesproken kon de Anet A6 3D printer tot 220 mm hoog printen. Wel is het zo dat de nieuwere blijkbaar wel hoger kunnen. Mocht het zo zijn dat je de pech hebt dat je nog maar tot 220mm hoog kan printen, dan is er een oplossing. De rede dat de ouder Anet printers niet hoger konden komen dan de 220mm, kwam door de vormgeving van een beugel links boven, die de Z as geleider stand op zijn plek houdt. Door deze beugel iets aan te passen, kan de X wagen toch nog verder omhoog. Op de foto is de originele beugel links op de foto te zien. In het midden en rechts zijn het vervangende onderdeel te zien. De middelste is uitgeprint in blauw PET-G en de rechter in grijs ABS.

Hier kun je de onderkant van het onderdeel zien. Ik heb extra materiaal toegevoegd om de beugels steviger te maken.

Meer ruimte voor de X wagen

Hier is het onderdeel geïnstalleerd op de Anet. De X wagen is nu op 240mm hoogte. Het is duidelijk zichtbaar dat er nu veel meer ruimte is dan in de originele situatie.

Standaard firmware is al in orde

In mijn geval betekent dit dat ik tot 240mm hoog kan komen. Dat betekent dus dat ik 2 cm hoger kan printen, dan met het origineel.

De nieuwe beugel is makkelijk uit te printen en te installeren. Doordat de Z hoogte meestal al op 250mm staat ingesteld in de firmware van de Anet, hoef je alleen maar de Z hoogte in je Slicer software te veranderen. Dan is de deze modificatie klaar voor gebruik 🙂 .

 Als je dit probleem erkent, kun je het STL bestand hieronder downloaden.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Doe dat dan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap