Anet A6 display behuizing

De Anet A6 printer prettiger bedienen

Dit is een losse behuizing voor de display/controller van de “Anet A6 printer”. Normaal gesproken zit dit display ingebouwd boven het printbed. Maar dan is het bedienen van de menu knop niet zo fijn. Door de display/controller in deze behuizing te monteren, veranderd hij in een soort van afstandsbediening die je los in de hand kunt houden. Hierdoor is de bediening veel prettiger en de display makkelijker af te lezen.

Als je de printer wilt verplaatsen, is het lastig als er een los kastje aan hangt. Daarom zijn de kabels nog steeds afneembaar. Daardoor is het ook makkelijker om de display/controller te wisselen met andere Anet printers.

De behuizing is zo compact mogelijk

Ik het de behuizing zo klein mogelijk gemaakt om materiaal te besparen. Ook is dit design zo ontworpen, dat er geen “print support” materiaal nodig is voor het uitprinten. De voorkant is hier uitgeprint in zilver ABS. Hierdoor kan hij wat beter tegen de hitte van het “Heated Bed“. De zwarte achterkant is gewoon van zwart PLA.

Display/controller

Op deze foto kun je zien hoe de display/controller eruitziet. Er staat zelfs een type nummer op. Dan weet je of deze behuizing voor jou werkt 🙂 .

De overige benodigdheden

Om deze “handheld controller” te maken, moeten er 2 onderdelen uitgeprint worden. De voorkant en achterkant. Deze 2 helften worden samengehouden, door middel van 4 “M3 boutjes” en 4 “moertjes”. Tussen deze 2 helften komt de display/controller te zitten. In de printplaat van de display/controller zitten al gaten voorgeboord. De boutjes zouden hier precies doorheen moeten vallen.

Bout en moer verbinding

Op deze 2 afbeeldingen nog een kijkje op de bout en moer verbinding. Na het printen van de voorkant, moeten de 4 M3 moertjes erin aangebracht worden. De moertjes passen in sleuven aan de binnenkant van de behuizing. Hierdoor ontstaat een draad voor de bout die niet snel kapot gaat.

Als je deze handheld controller ook wilt maken, kun je de STL bestanden hieronder downloaden.

Vond je dit leuk? 🙂 Geef dan een “like” bovenaan deze pagina! ↑↑↑

Heb je vragen? Of wil je iets zeggen? Doe dat dan in het Reactieveld onderaan deze pagina!  ↓↓↓

Geef een antwoord

Share via
Copy link
Powered by Social Snap