Verlichte Lucht Tempel – Benodigdheden en Uitprinten

Wat heb ik nodig om deze Tempel te maken?

Het Filament wat in dit voorbeeld gebruikt is, zijn PLA Wit en Groen maar ook PET-G transparant en PET-G Carbon. PLA om de kosten wat lager te houden. PET-G omdat het meer licht doorlaat en beter waterdicht te printen is. Voor de het oog op de top heb in PET-G Carbon gebruikt omdat dat wat sterker is dan PLA. Ook houd het beter in de zon.

 • In dit voorbeeld is 502 Gram wit PLA, 894 Gram groen PLA, 7 Gram Transluscent PET-G en 11 Gram PET-G Carbon gebruikt.

  1X base.stl
  1X foundation part with bore for cable to the baseA.stl
  1X foundation part with bore for cable to the baseB.stl
  2X foundation partA.stl
  2X foundation partB.stl
  1X lamp glass or feeder part.stl
  1X lamp glass roof.stl
  1X mount second peace.stl
  1X mount with bore.stl
  1X pillar with bore for cable to the base.stl
  3X pillar with mounting for base.stl
  2X pillar.stl
  6X roof part.stl
  6X spike foundation part.stl
  6X spike roof.stl

 • Dan heb je nog 6 M3x20mm boutjes en 6 M3 moertjes nodig voor het monteren van het dak.

 • Voor de montage van het oog op de top van het dak heb je een M3x60mm bout en M3 moer nodig (een draadeinde M3 van 60mm en 2 M3 moertjes kan ook)

 • De verlichting is een opgerolde RGB LED strip met infrarood afstandsbediening, dus die heb je ook een nodig.

 • Lijm is nodig om de uitgeprinte onderdelen uit te printen. In dit voorbeeld is Seconden lijm gebruikt voor de punten op het dak. Voor de andere delen is een universele lijm gebruikt

Hier zijn de onderdelen die geprint moeten worden nog extra benoemd. De namen zijn in het Engels, maar komen overeen met de STL bestanden in de ZIP file die je onderaan deze pagina kunt downloaden.

Op deze afbeelding is goed te zien hoe regenwater kan ontsnappen door de opening in het midden van de vloer. Via “lamp glass or feeder part.stl” kan het eventuele regenwater ontsnappen.

Toch is er een vochtvrije ruimte voor de LED strip.

Dan volgen hieronder nog aanwijzing voor het uitprinten op een FDM Printer voor hen die daar behoefde aan hebben. Mensen met 3D print ervaring kunnen direct door naar Pagina 3 – In elkaar zetten

Instellingen voor het printen

In dit voorbeeld is base.stl uitgeprint met 30% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers en een resolutie van 0,2mm in PLA. De Nozzle is 0.4mm. Voor alle vogende voorbeelden zal een resolutie van 0.2mm en een Nozzle van 0.4mm gebruikt worden. Zoals je ziet op het Screen Shot duurt het dan 12uur & 6min. ~124 Gram aan PLA is dan nodig.

De snelheden kun je ook meteen zien op het screen shot van Cura.

In dit voorbeeld is pillar.stl uitgeprint met 10% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers in PLA (5uur & 40min ~63Gram)

 

1X pillar with bore for cable to the base.stl,
3X pillar with mounting for base.stl &
2X pillar.stl moet uitgeprint worden

In dit voorbeeld de instellingen voor het uitprinten van de dakdelen /roof part.stl. Dit onderdeel word op zijn kop uitgeprint. In het model zitten steunpootjes en een hecht vlak al ingebouwd. Op deze manier valt het model niet om tijdens het printen. Na het uitprinten moeten deze steunpootjes en vlak wel verwijderd worden. De instellingen gebruikt in dit voorbeeld zijn: 10% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers in PLA (11uur & 35min ~113Gram).

Dit onderdeel moet 6x uitgeprint worden

 

De groene bodem onderdelen (foundation part with bore for cable to the baseA.stl, foundation part with bore for cable to the baseB.stl, foundation partA.stl & foundation partA.stl) zijn geprint met 10% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers in PLA (3uur45min ~32Gram)

 

1X foundation part with bore for cable to the baseA.stl,
1X foundation part with bore for cable to the baseB.stl,
2X foundation partA.stl &
2X foundation partB.stl moet uitgeprint worden.

De punten op de hoeken van het dak en vloer (spike foundation part.stl & spike roof.stl) zijn geprint met 20% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers in PLA (26min ~4Gram).

Het is raadzaam het Heat Bed van de printer zo laag mogelijk te houden om vervorming van de punt te voorkomen.

Deze onderdelen moeten ieder 6x uitgeprint worden.

Het oog op de top en bijbehorend onderdeel (mount with bore.stl & mount second peace.stl) zijn geprint met 35% infill, 4 wall, bottom & top lijnen /layers in PET-G Carbon (1uur11min ~11Gram)

Het ronde raampje in het midden van de construktie (lamp glass roof.stl) is geprint met 25% infill, 2 wall lijnen, 3 top layers & 2 bottom layers in PET-G (8min ~2Gram). Hierachter zit de IR ontvanger voor de afstandsbediening van de LED strip.

Als laatste de transparante vloer in het midden waar de LED strip onder zit (lamp glass or feeder part.stl). Dit is geprint met 25% infill, 3 wall lines, 3 Top layers & 2 bottom layers in PET-G in 28min. (~5 Gram)

Print tijden

de totale print tijd zou dan uitkomen op:

12uur06min

34uur00min

69uur30min

22uur30min

2uur40min

1uur11min

0uur08min

0uur28min  =  ~ 120,55 uur printen

Nadat je alles hebt uitgeprint en de LED strip, boutjes en moertjes hebt verzameld, ben ja klaar om de Verlichte Lucht Tempel in elkaar te zetten. Zie pagina 3 – In elkaar zetten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap