Draagbare FDM 3D Printer – Filament Transport naar Hot End

Het begint bij de Spoel

Je Printer heeft natuurlijk ook Filament nodig om te kunnen printen. Dat Filament zit op een Spoel. Deze Spoel komt dan weer op de spoelhouder te zitten.

Op de foto zie je een voorbeeld geprint in zwart ABS. Hij zit op de deur gemonteerd. Als de deur open is kan de spoelhouder ook aan de binnenkant gemonteerd worden.

Instructies voor het maken van deze spoelhouder vind je hier. De STL bestanden meteen downloaden kan hieronder.

De aandrijving

Het Filament draad wordt door de Extruder voortbewogen. Op de foto zie je er een geprint in PET-G Carbon en Shifting Blue.

De Filament draad komt aan vanaf rechts. Het gaat door een gat in de blauwe lever en wordt dan geklemd tussen de “Drive Gear” en het “U vormig lager”. Van daaruit wordt het Filament draad in de witte PTFE buis geduwd.

De uitstekende bout aan de rechter zijde is voor het verstellen van de veerspanning. De druk van het “U vormige lager” tegen het Filament wordt hiermee geregeld.

Instructies voor het maken van deze “Direct Drive Extruder” vind je hier. STL bestanden direct downloaden kan hier onder.

Na het monteren van de Extruder in de behuizing zou het er ongeveer zo uit moeten zien (op de Spoel houder na). Nu is het tijd om de Hot End te installeren

Op weg naar de Hot End

Op de foto zie je hoe de Filament draad van de Spoel door de deur gaat. Dan gaat het naar de Extruder. Die duwt het Filament in de PTFE buis.

De witte PTFE (Teflon) buis is in verschillende maten te verkrijgen. In dit voorbeeld is hij 4 mm dik. De binnen diameter is 2 mm. Het Filament van 1.75mm kan hier dus makkelijk doorheen.

Omdat PTFE nergens aan wil kleven is het lekker glad. Dat maakt dat het Filament er met weinig weerstand doorheen gaat.

Hier gebruik ik een wartel om de PTFE buis vast te houden. Een andere optie is een Pneufit koppeling. Voor beginners raad ik die aan. In de Direct Drive Extruder pagina voor meer informatie. Op deze foto heeft de motor een actieve koeler. Dit is niet noodzakelijk. Wil je toch actief je motor koelen? klik dan hier voor meer informatie of download de STL bestanden hieronder.

Deze foto is even in de toekomst… Zo ziet de printer eruit als hij een paar jaar oud is … 🙂

Hier is te zien hoe de Filament draad door de PTFE buis naar de Hot End gaat.

De Hot End zit op de X wagen. Op de X wagen zijn nog andere onderdelen waar bekabeling naartoe gaat. Hier is de bekabeling samengebundeld met de PTFE buis.

Zo kan de X wagen vrij bewegen zonder dat hij in de knoop komt met de kabels.

Ook zie je op deze foto een voorbeeld van de spoelhouder die aan de binnenkant van de deur gemonteerd is.

Met het PLA printen heb ik beide deuren open. Zo kan de warme lucht makkelijker ontsnappen. Dat is beter voor de afkoeling van het kunststof. Het is dan veel handiger om de spoelhouder op deze plek te hebben.

Hot End

Het Filament komt via de PTFE buis aan bij de Hot End. Op de foto zie je er een met een Pneufit koppeling en blauwe PTFE buis.

De Filament draad gaat door het koellichaam via de Heat Break naar het aluminium blok (Heater Blok). In dit blok zit een verwarmings- element en een temperatuur gevoelige weerstand (NTC).

Het verwarmings- elemtent verwarmt het aluminium blok tot temperaturen waarop het Filament smelt. Het Gesmolten Filament gaat dan door het kleine gaatje van de messing Nozzle.

De NTC wordt gebruikt door de besturing om de temperatuur van het aluminium blok te meten. Zo weet de besturing wanneer de stroom geschakeld moet om de gewenste temperatuur te behouden. Gelukkig kun je dit als compleet onderdeel kopen.

Koeling

Als laatste heb je ook koeling nodig. Het koellichaam van de Heat Break heeft actieve koeling nodig. Dit om te voorkomen dat het Filament te vroeg smelt.

De 30x30mm ventilator en bijbehorende beugel worden meestal meegeleverd met de Hot End. Als dit niet zo is, kun je de beugel printen en de ventilator los bestellen.

Dan zijn er nog 2 30x30mm ventilatoren met ieder een eigen “Fan duct”. Deze zijn voor het koelen van de 3D print. Door het kunststof wat net neergelegd is zo snel mogelijk te koelen, kun je sneller printen. Ook krijg je een strakker eindresultaat. Let wel dat je niet alle kunststoffen (zoals ABS) kunt koelen natuurlijk. Op de foto zie je de 3 ventilatoren gemonteerd op de Hot End.

Instructies voor het maken van deze Koel Setup vind je hier. De STL bestanden voor deze Setup kun je ook meteen hieronder downloaden.

Optie - Geef je 3D Printer gereedschap een plek

Het grijze ABS rekje in de foto is misschien nog een leuke optie. Al het gereedschap wat je doorgaans nodig hebt voor je 3D Printer op een plek.

Het grote gat waar niks in zit is voor een flesje aceton. De flesjes die je kunt kopen bij Etos en Kruidvat passen hierin.

Voor meer informatie klik hier. Meteen de STL bestanden dowloaden kan hieronder.

Als je alle bovengenoemde zaken hebt afgerond is het tijd voor het installeren van de besturing. Zie hiervoor Pagina 6 – Besturing

Share via
Copy link
Powered by Social Snap